Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

10 rokov spotrebiteľského vzdelávania priamo na stredných školách

Dátum: 06.09.2023
10 rokov spotrebiteľského vzdelávania priamo na stredných školách
Pevne veríme, že vzdelávanie spotrebiteľov má význam, preto sa už desať rokov popri mimosúdnom riešení sporov venujeme

Pevne veríme, že vzdelávanie spotrebiteľov má význam, preto sa už desať rokov popri mimosúdnom riešení sporov venujeme aj realizácii bezplatných vzdelávacích seminárov priamo na stredných školách po celom Slovensku.

Na dosiahnutie tohto cieľa realizujeme semináre pre študentov stredných škôl priamo na školách, ktoré sú určené pre rôzne veľké skupiny študentov. Tieto semináre sú navrhnuté tak, aby sa prispôsobili školským rozvrhom a časovo sa zmestili do jednej alebo dvoch vyučovacích hodín.Okrem tradičných spotrebiteľských tém sa zameriavame aj na aktuálne iniciatívy EÚ v oblasti ochrany spotrebiteľa a ich vplyv na náš bežný život. Ako inovatívny prvok sme vo vybraných školách zaviedli našu spoločenskú stolovú hru „Spotrebiteľ v akcii“, ktorá študentom zvyšuje zážitok z učenia.

Prostredníctvom týchto podujatí sme v priebehu uplynulých desiatich rokov navštívili viac ako 150 škôl na celom Slovensku a na našich seminároch sa zúčastnilo približne 12 000 účastníkov.

Globálna pandémia nepochybne predstavovala výzvu, ktorá ovplyvnila frekvenciu našich seminárov a počet účastníkov. Aj napriek nepriaznivým podmienkam sa nám však podarilo udržať si stabilný ročný priemer účasti 1100 účastníkov.

Tešíme sa, že v seminároch spotrebiteľského vzdelávania budeme pokračovať aj v nadchádzajúcom školskom roku 2023/2024. Pokiaľ vás spotrebiteľské vzdelávanie zaujalo a chceli by ste seminár aj na vašej škole, pošlite nám e-mail ECCNET-SK@ec.europa.eu. Vaša cesta k tomu, aby ste sa stali informovaným spotrebiteľom sa začína u nás.

 

spotrebitelske vzdelavanie pre stredoskolakov